10:58 18.03.2018
Мария Соколенко опублікувала запис

Великий піст 2018: найкращі страви української кухні

Дізнайся, які українські страви готувати в піст: ТОП-5 найсмачніших рецептів

Великий піст: © depositphotos

Великий піст 2018 у розпалі. Якщо ти постиш, але любиш готувати й хочеш щодня подавати до столу оригінальні страви, зверни увагу на страви української кухні.

Редакція tochka.net відібрала для тебе 5 найкращих пісних українських страв.


Українські страви: пісний борщ із грибами й квашеною капустою

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • невеликий буряк — 1 шт.,
  • квашена капуста — півсклянки,
  • сухі сушені гриби — 5-6 шт.,
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.,
  • морква — 1 шт.,
  • борошно — 1 столова ложка,
  • олія — 25 г,
  • томат — 25 г,
  • перець, лавровий лист, сіль, зелень петрушки — за смаком.

Приготування:

  1. Гриби добре промиваємо кілька разів і варимо до м’якості.
  2. Виймаємо їх із бульйону й дрібно ріжемо. Обсмажуємо гриби в олії.
  3. В олії пасеруємо нашатковану соломкою квашену капусту, моркву, цибулю, буряк.
  4. Коли овочі трохи просмажаться, додаємо столову ложку борошна.
  5. Викладаємо овочі в каструлю, заливаємо грибним бульйоном.
  6. Додаємо томатну пасту, перець і лавровий лист.
  7. Додаємо в борщ гриби й варимо його ще 30 хвилин.
  8. Посипаємо все зеленню петрушки.
  9. Подаємо борщ із традиційними українськими пампушками.

Пісні українські страви: пампушки пшеничні з часником

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

для пампушок:

  • пшеничне борошно — 400 г,
  • дріжджі — 25-30 г,
  • вода — ¾ склянки,
  • цукор — 1 столова ложка,
  • соняшникова олія — 2-3 столові ложки,
  • сіль.

для соусу:

  • оцет 3% — 2-3 столові ложки,
  • часник — 1 головка,
  • олія — 2-3 столові ложки,
  • сіль.

Приготування:

  1. У двох третинах склянки теплої води розводимо цукор, дріжджі, сіль.
  2. У 100 г борошна додаємо цю воду й замішуємо густе тісто.
  3. Ставимо тісто в тепле місце, даємо йому настоятися.
  4. Додаємо в нього решту борошна, води й олії.
  5. Добре вимішуємо і знову даємо підійти.
  6. З тіста формуємо невеличкі кульки завбільшки з горіх.
  7. Випікаємо в духовці при температурі 150 градусів до готовності.
  8. Готуємо соус. Чистимо часник, видавлюємо його часничницею. Додаємо оцет, олію й сіль.
  9. Усе розтираємо, добре перемішуємо й поливаємо соусом пампушки перед подачею на стіл.

Українські страви: пісний салат з картоплею

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • відварена картопля — 2 шт.,
  • солоний огірок — 1 шт.,
  • зелений горошок консервований — 3 столові ложки,
  • ріпчаста цибуля — половинка голівки,
  • олія — 1 столова ложка,
  • сіль, кріп за смаком.

Приготування

  1. Кріп дрібно ріжемо й перетираємо із сіллю, додаємо туди олію і перемішуємо.
  2. Варену картоплю акуратно чистимо, ріжемо кубиками й додаємо туди олію з кропом. Даємо настоятися.
  3. Огірок теж ріжемо кубиками.
  4. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо.
  5. Перемішуємо все з картоплею й додаємо зелений горошок.

Пісні українські страви: бурякова ікра

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • невелика морквина — 1 шт.,
  • невеликий буряк — 1 шт.,
  • соняшникова олія — 1 столова ложка,
  • цибуля — 1 шт.,
  • томатна паста — 1 столова ложка,
  • часник — 2-3 зубчики.

Приготування

  1. Сиру моркву й буряк тремо на тертушці й тушкуємо з олією.
  2. Окремо обсмажуємо цибулю в олії.
  3. Додаємо томат, сіль, перець і цукор.
  4. Змішуємо моркву, буряк і цибулю з томатом.
  5. Можна покласти в ікру відварені й подрібнені гриби, обсмажені з цибулею.

Українські страви: узвар із сухофруктів

Великий піст українські страви

Великий піст: © depositphotos

Інгредієнти:

  • сухофрукти — 500 г,
  • цукор — близько 300 г,
  • мед — півсклянки,
  • гаряча вода — 2 л.

Приготування:

  1. Сухофрукти перебираємо, великі ріжемо на частини.
  2. 2-3 рази промиваємо теплою водою.
  3. Заливаємо сухофрукти гарячою водою, закриваємо каструлю кришкою й варимо до готовності.
  4. Відвар заправляємо цукром і додаємо туди мед.
  5. Доводимо узвар до кипіння, знімаємо з плити і ставимо в холодне місце настоятися 2-3 години.

Смачного!

http://lady.tochka.net/ua

+5
Переглядів: 366
Адреса запису: 
Необхідно завантажити аватар
Виразіть свою індивідуальність, завантаживши унікальний аватар (картинка користувача) або вибравши найбільш вподобаний з запропонованої галереї аватарів.
Правила
закрити

Правила публікації коментарів

Публікуючи коментарі, Ви несете відповідальність відповідно до законодавства України.

Забороняється:
  • публікувати коментарі, які пропагують діяльність, заборонену законодавством України;
  • залишати коментарі, що не відносяться безпосередньо до опублікованого матеріалу;
  • використовувати в коментарях ненормативну лексику (мат);
  • ображати в коментарях інших відвідувачів, людей та організації;
  • публікувати коментарі, що носять рекламний характер;
  • використовувати при написанні коментаря трансліт (запис українських або російських слів латинськими символами), речення, що складаються з еративів (наприклад, так званий «олбанский йазыгг»);
  • публікувати коментарі, які цілком складаються із заголовних букв;
  • публікувати односкладові коментарі (наприклад, «+1»).

Редактори залишають за собою право видаляти будь-які коментарі, що не відповідають зазначеним вимогам, а при регулярному або грубому нехтуванні Правилами - блокувати користувачеві доступ до Порталу. Редактори не коментують свої дії і не обговорюють їх з користувачами.

2
Ви не підписані на коментарі до цього матеріалу. Сповіщати
Грудень
пн вт ср чт пт сб нд
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Подарунки

Вхiд