12:19 23.08.2018
Лариса Коляда опублікувала запис

Суп із галушками

страви та рецепти

Хитрість цієї першої страви полягає в тому, що суп із галушками можна їсти без хліба. Адже хлібний виріб (галушки) вже присутній у супі. Хоча суп із галушками також смачний і зі скибочкою свіжого духмяного житнього хліба.
Інгредієнти:

  • для бульйону:
  • 700 г курки,
  • 4 картоплини,
  • 1 білий корінь (пастернак, селера),
  • 2 цибулини,
  • 1 морква,
  • пучок зелені (кріп, петрушка),
  • 2 ст. ложки олії,
  • 1 лавровий лист,
  • 2 горошини духмяного перцю,
  • чорний мелений перець за смаком,
    сіль за смаком,
    2 л води

    для галушок:
    8 ст. ложок борошна,
    130 мл молока,
    1 ч. ложка вершкового масла,
    1 яйце,
    щіпка солі.

  • Спосіб приготування:

    Спочатку звари курячий бульйон. Курку помий, оброби, поклади в каструлю, залий холодною водою, доведи до кипіння, зніми піну і зменшити вогонь.

    Дрібно поріж цибулю. Картоплю поріж невеликими шматочками. Моркву потри на крупній тертці. Подрібни зелень.

    Бульйон посоли, додай у нього білий корінь, половину цибулі, лавровий лист, духмяний перець і вари на повільному вогні приблизно 40 хвилин. З готового бульйону дістань білий корінь і викинь. У бульйон додай картоплю і вари 10 хвилин.

    Цибулю обсмаж на олії 5 хвилин, потім додай до неї моркву і обсмаж іще 5 хвилин. Додай у суп засмажку і зелень і доведи до кипіння.
    Приготуй галушки. Відокрем жовток від білка і помісти білок у холодильник.

    Розм'якшене вершкове масло розітри з жовтком. Поступово і потроху вливай у суміш молоко і додавай борошно, постійно помішуючи.

    Збий вінчиком охолоджений білок із сіллю в піну, акуратно введи в тісто і перемішай. Тісто для галушок має вийти з консистенцією густої сметани.

    Швидко і акуратно додай галушки в суп. Це зручно робити чайною ложкою, набираючи 1/2 ложки тіста і опускаючи його в киплячий суп. Не варто набирати ложкою занадто багато тіста − галушки в процесі варіння збільшуються в об'ємі.

    Потім вари суп із галушками ще 5 хвилин. Готові галушки мають спливти на поверхню.

    Суп посоли і поперчи за смаком. Подавай суп із галушками горячим.
    http://stravy.net/pershi-stravi/sup-iz-galushkami.html
    +3
    Переглядів: 122
    Адреса запису: 
    Необхідно завантажити аватар
    Виразіть свою індивідуальність, завантаживши унікальний аватар (картинка користувача) або вибравши найбільш вподобаний з запропонованої галереї аватарів.
    Правила
    закрити

    Правила публікації коментарів

    Публікуючи коментарі, Ви несете відповідальність відповідно до законодавства України.

    Забороняється:
    • публікувати коментарі, які пропагують діяльність, заборонену законодавством України;
    • залишати коментарі, що не відносяться безпосередньо до опублікованого матеріалу;
    • використовувати в коментарях ненормативну лексику (мат);
    • ображати в коментарях інших відвідувачів, людей та організації;
    • публікувати коментарі, що носять рекламний характер;
    • використовувати при написанні коментаря трансліт (запис українських або російських слів латинськими символами), речення, що складаються з еративів (наприклад, так званий «олбанский йазыгг»);
    • публікувати коментарі, які цілком складаються із заголовних букв;
    • публікувати односкладові коментарі (наприклад, «+1»).

    Редактори залишають за собою право видаляти будь-які коментарі, що не відповідають зазначеним вимогам, а при регулярному або грубому нехтуванні Правилами - блокувати користувачеві доступ до Порталу. Редактори не коментують свої дії і не обговорюють їх з користувачами.

    1
    Ви не підписані на коментарі до цього матеріалу. Сповіщати
    Грудень
    пн вт ср чт пт сб нд
              01 02
    03 04 05 06 07 08 09
    10 11 12 13 14 15 16
    17 18 19 20 21 22 23
    24 25 26 27 28 29 30
    31

    Подарунки

    Вхiд